För 9 timmar sedan fick jag veta att jag ska baka en tårta till i morgon kväll. En tårta som - tillsammans med ett gäng andra tårtor - ska säljas i samband med en vårkonsert på skolan. Pengarna går oavkortat till skolgårdsprojektet*
Jag är ingen bakare...men nog jäklars ska jag klara av att baka något som folk kan tänkas gilla och sonen kan vara stolt över. Jag är heller ingen tårtmänniska och har därför valt att kasta mig på något som passar mig bättre i smaken men som ändå får räknas in i tårtgänget (även om det inte blir jag som ska äta :)
Å nog ska jag klara av dessa 3 steg:
1. Hacka chokladen och smält den i en djup tallrik ovanpå en kastrull med kokande vatten.
2. Vispa smör och socker tills det är vitt och pösigt - det går lättast om smöret är rumsvarmt. Rör ner ägg, äggulor och vaniljsocker. Vispa krämen slät. Blanda ner övriga ingredienser och den smälta chokladen.
3. Ta en form, ca 25x30 cm. Lägg ett smörpapper i bottnen, smörj och bröa kanter och botten. Klicka i smeten. Grädda i 175° i ca 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
I morgon får ni se det verkliga resultatet - då får ni chans att jämföra bilderna ;)
* Ett projekt som drivs av skolans föräldraråd för att göra skolgården roligare och mer lekfull. Eleverna jobbar hårt för att samla pengar till att köpa in saker till en skolgård som idag är tragiskt naken. Man skulle kunna tro att sådana pengar erhålls av kommunen, men icke...vår kommun väljer att istället lägga skattepengarna på byggnad av rondeller (bra många fler än vi behöver).
Jag är ingen bakare...men nog jäklars ska jag klara av att baka något som folk kan tänkas gilla och sonen kan vara stolt över. Jag är heller ingen tårtmänniska och har därför valt att kasta mig på något som passar mig bättre i smaken men som ändå får räknas in i tårtgänget (även om det inte blir jag som ska äta :)
Å nog ska jag klara av dessa 3 steg:
1. Hacka chokladen och smält den i en djup tallrik ovanpå en kastrull med kokande vatten.
2. Vispa smör och socker tills det är vitt och pösigt - det går lättast om smöret är rumsvarmt. Rör ner ägg, äggulor och vaniljsocker. Vispa krämen slät. Blanda ner övriga ingredienser och den smälta chokladen.
3. Ta en form, ca 25x30 cm. Lägg ett smörpapper i bottnen, smörj och bröa kanter och botten. Klicka i smeten. Grädda i 175° i ca 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
I morgon får ni se det verkliga resultatet - då får ni chans att jämföra bilderna ;)
* Ett projekt som drivs av skolans föräldraråd för att göra skolgården roligare och mer lekfull. Eleverna jobbar hårt för att samla pengar till att köpa in saker till en skolgård som idag är tragiskt naken. Man skulle kunna tro att sådana pengar erhålls av kommunen, men icke...vår kommun väljer att istället lägga skattepengarna på byggnad av rondeller (bra många fler än vi behöver).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar