måndag 6 september 2010

Snabb, nyttig och enkel middag


Använd vit fiskfilé - färsk eller frusen. Om den är frusen tinar jag den i varmvatten medan jag skär grönsakerna.

Tärna valfria grönsaker, t ex paprika, zuccini, morot, sockerärtor, tomat - lägg allt i en stor skål. Smula ner ett par små paket fetaost. Krydda med salt och peppar och blanda runt allt med en stor skvätt olivolja med chili och vitlök. Önskar man mer krut i rätten kan man absolut använda färsk chili och vitlök också.

Smörj en stor ugnsform med olja och strö över citronpeppar. Bred ut fiskfiléerna över formen - häll över grönsaks/fetaostblandningen och rätt in i ugnen.

200 grader - ca 30 minuter. Bon Apetit!

7 kommentarer:

Anna sa...

TACK för det tipset =)
Vi äter ofta fisk, men samma,
samma hela tiden.
Det där verkar jättegott !
Använder du någon ris el
potatis till, behövs någon kall sås??

Padmé Amidala sa...

Alltid kul med middagstips, det blir ju lätt samma maträtter som går runt annars.



Kramis!!! :-)

tant t sa...

Anna - Nix, varken ris, pasta eller potatis till... bara som det är - supergott o nyttigt :) Fetaosten ger smak, så sås kan man skippa. Lycka till!

Padmé Amidala - Ska kanske poppa upp med några till framöver :)
Kram (snart kommer den :)

Birgitta sa...

Tack!
Detta ska jag också prova:)

tant t sa...

Birgitta - Går bra att stoppa i folie - en o en med guck på - och grilla också. Perfekt på sommaren! :)

No-one sa...

Perfekt! Bra tips. Tack för det!

tant t sa...

Alexia - Use it! :)