torsdag 28 juni 2012

Frisk kuling i Furusund

Midsommarhelgen tog tyvärr - men inte oväntat - slut. Vi rörde oss lätt norrut, till Furusund. En mysig hamn där Finlandsfärjorna passerar bara 150 meter från gästbryggorna.




Likt jättar smyger de sig fram i sundet.



Som den finnunge jag är, så älskar jag dessa jättar. Å helst ska det vara Silja Line. Om man jämför med flygchartern så skulle jag säga att Silja Line är som Fritidsresor och Viking Line är som Apollo :)

Inför tisdagen lovades skitväder och vi såg fram emot en lång och skön sovmorgon.




Men det blev inte som planerat. Vid 06 var jag uppe och kollade - och justerade - fendringen. Vinden kom in mer från sidan än prognosen visat, så vi och kära grannen låg och tryckte mot bryggan. Kröp därefter oroligt tillbaka ned i sängen, men låg mest och lyssnade på vind och regn.

Maken vaknade vid 0730, tog sig en kopp kaffe...och sedan var karusellen igång. En gäng tyskar - i en hyrd båt från Finland - hade vinden rakt i baken och konstaterade oroligt att deras för var centimeter från att hugga in i bryggan. Knappt hade maken hjälp dem och tagit sig en ny kopp kaffe när nästa tysk kom in i full galosch. De kastade tampar till hjälpande människor på bryggan...och innan båten ens var fast stod den tyska kvinnan med en bricka i handen och ropade: schnaaaps! Maken tvingades i både en och två - för det lönade sig inte att säga nej - före frukost :)

Framåt lunch lugnade sig vindarna - tack och lov - och vi pustade ut med en film i båten: En gång i Phuket.

Inga kommentarer: