onsdag 11 juli 2012

8 juli - dimmiga dagen

Planen var att segla från Kökar till Rödhamn, ligga där en natt och sedan segla vidare hem till Sverige.






Förmiddagen bjöd på både dimma och åska, men framåt lunch lättade det grå locket lite på trycket. I horisonten kom ljuset smygande. Maken och jag tog en titt på vädret som visade att kraftiga vindar var att vänta kommande dagar. Vi tog ett snabbt beslut om att fortsätta hela vägen hem till Svedala - för att inte riskera att bli inblåsta på Rödhamn på obestämd tid.

Vi hann bara komma oss en timme ut...så kom dimman tillbaka. Ljuset i horisonten var plötsligt helt borta och himlen var gråare än någonsin. Vi valde ändå att fortsätta - SMHI hade ju lovat halvklart till kvällen. Men icke - solen lyste med sin frånvaro, hela dagen!



Vi tog oss fram enbart med hjälp av GPS:en. Tack och lov för att den inte övergav oss under färden. Med hjälp av en app - Ship Finder - kunde vi se var alla stora fartyg befann sig. Fungerade fram till svenska gränsen, därefter försvann all 3G-kontakt; "ingen service". Pinsamt dåligt nätutbud i Sverige.

Hur som...vi tog oss fram till Arholma. Seglingen tog 11,5 timmar från hamn till hamn och när vi väl nådde Arholma så räknade maken in oss som 23:e båt på svaj.

Den kvällen behövde ingen vaggas till sömns :)

Inga kommentarer: