måndag 13 augusti 2012

Gott å blandat

Första skoldagen närmar sig. Vid hämtning på Fritids idag visade sonen stolt upp sitt nya klassrum. Klass ett hägrar och han är stolt som en tupp. Bänkarna de har fått är de klassiska gamla modellerna som man själv hade i skolan. "Åh vad jag längtar efter att få öppna bänken!" ...en fin längtan :)

Foto taget från frökens plats - Alex tycker absolut att han har fått bästa läget i rummet.
Vardagen återgår alltmer till den välkända fyrkanten (kvadraten?). Idag var det dags för höstens första judoträning. Alex har avancerat från nybörjare till vitt bälte med gult streck och har nu två träningar i veckan att se fram emot.
Nästa vecka drar Viktors handboll och jiu-jitsu igång och fyrkanten förstärks. Det blir träning måndag-torsdag och med största sannolikhet matcher minst varannan helg. Det blir till att pussla och planera för att inte glömma bort sig själv och sin egen träning av bara farten.
Kan stolt säga att jag lyckats ganska bra med att hålla igång träningen på semestern. Det har blivit några joggingpass, några intervall i backe och ett gäng styrkepass. Har införskaffat ett TRX-band, vilket är klockrent att ha med på resa - tar liten plats och kräver endast en gren eller liknande för att många bra övningar ska kunna genomföras.
Semestern (samt första veckorna efter arbetsstart) har dock även inneburit en hel del gottande, men det ska bli slut på det nu. Jag har länge varit sugen på att göra min egen müsli och idag var en passande dag för ett första försök. Det doftade ljuvligt och ser supersmarrigt ut...återstår att provsmaka i morgon.

Mätte aldrig, men mixade havregryn, krossade cashewnötter och valnötter, pumpakärnor, kokosflingor, fun light (1 dl av den nya sorten sötad med stevia) och slutligen ca 1 msk flytande honung. Blanda allt och lägg ut på en långpanna. Värme ca 175 grader. Tid 25-30 min. Blanda var femte minut.

Nu är det bäst att sova lite. Grannfrun och jag ska ut på morgonpromenad imorgon. Kl 06 ringer mobilen.

Inga kommentarer: